CASE STUDY: REDESIGN YOUR BUSINESS BIJ VASTGOED KANTOOR

Klant:

De klant is een eigenaar van een vastgoedkantoor en is gespecialiseerd in plaatsbepalingen en de schatting van panden voor verhuur en verkoop. Eerst gestart in bijberoep maakte hij al snel de overstap naar hoofdberoep. Bij de start van de samenwerking met Out of Our Minds werkte de klant met één freelancer maar was niet echt tevreden van de samenwerking.

Doel:

Het doel was om het bedrijf kritisch te bekijken en een plan uit te werken voor de toekomst waarbij de groei centraal stond. Zowel de business kant als de operationele kant werden tegen het licht gehouden om obstakels voor groei te kunnen opsporen. Het doel was om te groeien in capaciteit en in omzet. Qua omzet was een verhoging met 50% het doel.

Traject:

De klant opteerde voor het “Redesign your business” traject van 6 maanden. In de eerste workshop brachten we het huidige business model in kaart. De types klanten, de verschillende diensten en producten en hun aandeel in de omzet werden in kaart gebracht.

Tijdens de eerste workshop bleek dat er ook marge en groei mogelijk was door de prijzen aan te passen. Daarop werd er een tweede workshop georganiseerd om de impact van een aanpassing van het prijsbeleid, prijsverhogingen en nieuwe inkomstenstromen te bekijken.  Verschillende types van prijzen en prijsmethodes kwamen aan bod en ook de impact van een verhoging van de tarieven werden uitvoerig besproken.

Resultaat:

Na het traject van 6 maanden was het resultaat was een verdubbeling van de omzet van Q1. De verdubbeling was enerzijds te danken aan het inzetten van verschillende freelancers maar ook door een aangepast prijsbeleid. Tevens ervaart de klant nu meer rust en is de balans privé-werk verbetert. De volgende stap is om het bedrijf verder te laten groeien door te werknemers aan te nemen.

Feedback van de klant:

De klant was verbaasd over het snelle resultaat van de workshop. Binnen 6 maand een verdubbeling van de omzet was boven alle verwachtingen.

Interesse in een workshop of traject binnen uw bedrijf? Aarzel dan niet om ons te contacteren.